Wednesday 28 July 2010

Patepisi - 1

... a e tva samo v BG moje da se sluchi  - shofiora na mejdugradski prevoz da mine v otsreshtnoto platno i da spre na otsreshtnia trotoar za da sleze da si kypi cigari ot butkata koiato e vsashtnost prozorche na maze. A patnicite chakame chinno.
....po ulicite varvia na prasti s nadejdata da zapazia ako moje tokchetata. Kak ne sme stanali vsichki balerini do sega?
....uspiah da otbia edin opit za "Izviniavaite, moga li da vi informiram za neshto?" s "Sajaliavam, az ne sam ot tuk i niama smisal, blagodaria". "Ne sam ot tuka"??!! Sreshty "nashia" blok na Doiran. Koeto technicheski a viarno shtoto az tam taka i niamah chesta da jiveia poradi mejdunarodna emi ili imi - gracia. A mojeha da me informirat ili za niakoia duhovna sbirka ili za niakoi metal koncert - az taka go predceniavam informatora. Nishto, drugia pat.
... Sadly, on day 1 of arrival I am continuously turning around startled by the fact that people around me speak a foreign language that I actually understand. Except that it is not a foreign language. It is my language. The one I keep searching out in a crowd, and the one in which sadly I don't feel I write anything as fluently or wittily as I do in the adopted one. Good thing is - by day 2 I have blended in. Adaptacia.
... A  v avtobusa "Chavdar" s komynisticheska tapiceria vchera se slushashe klasicheska myzika. I kid you not!!! Bratia Balgari! Doshal e kraia na Chalgaria!!!
... no standartnata uniforma prodaljava da bade danki i cherno kojeno iake. Dori v taia jega.

No comments:

Post a Comment